Jack Russell Terrier

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Puppyplanning

Nieuws

Wij hebben geen puppyplanning voor 2024 en daarna! Wij stoppen met fokken.

Een tekst om door te lezen.

Beste aspirant pup kopers,
W
ij begrijpen hoe vervelend het is als uw zoektocht bij diverse kennels op het moment niet veel oplevert.
Door Corona is er een bijzondere - nee absurde -  stijging in de vraag naar puppy's.

Een fatsoenlijke fokker zal zich hier weinig van aantrekken. Wij gaan onze honden niet meer nesten laten krijgen alleen om aan deze aanvragen te voldoen.
Het zijn geen broodjes die we op bestelling even in de oven kunnen bakken.
Ja dat is vervelend voor u, nu u in deze eenzame tijden op zoek bent naar een maatje. Maar bekijk het ook eens van onze kant: H
et is al moeilijk uit aspirant kopers de serieuze mensen te filteren, die niet alleen een schattig puppy willen, maar ook weten dat die schattigheid maar enkele weken duurt en daarna zo'n 10/15 jaar verzorging nodig zijn.
Ook als je op vakantie wilt, een baby krijgt, gaat verhuizen, hoge dierenarts rekeningen etc etc.
Bedenk eerst of u ook een puppy had willen kopen als u nu niet in home-office zou zitten? Als het antwoord ja is, vraag uzelf dan hoe belangrijk het is of u vandaag een puppy krijgt, of misschien enkele maanden moet wachten?
Geen tijd om te wachten? Lees niet verder.
Tijd om te wachten? Vraag of u op de interesse
lijst van een fokker mag.
Vanaf de dekking duurt het 9 weken voordat er pups zijn en dan nog minimaal 8
weken voor u ze mee naar huis mag nemen. Te lang? Stop met lezen.
Te lang maar toch nieuwsgierig genoeg om door te lezen? Dan komen de dingen die aspirant kopers gebruiken om hun zin te krijgen, met name: M
arktplaats.
Ja, daar vind je altijd wel iets. € 400,- voor zogenaamde x pups waarvan een van de ouders een rashond  is (meestal zonder stamboom) Mogen met 6 weken weg. Wettelijk pas met 7 weken.
Als je de enting zelf doet gaat er nog eens € 50,- vanaf.
Ik zeg DOEN! En dan naar Stegeman bellen als het mis gaat.
Of puppy's
die uit het buitenland naar hier zijn gehaald om het gat in de markt te vullen. Altijd leuk zo'n entboekje wat je niet kunt lezen. 8 weken oud uiteraard, want dan zijn ze schattiger en natuurlijk hebben ze met 5 weken al alle entingen gehad, inclusief rabiës. Rabies mag officeel pas vanaf 12 weken geent worden en daarna nog 3 weken incubatietijd. Vanaf 15 weken mogen ze dus officieel het land pas verlaten!
Maakt niet uit? U gaat zelf wel naar de dierenarts? Hoe vaak? Hoe lang? En tot welk bedrag?
U hoeft geen stamboom? Niet zeuren dan over afwijkingen.
U koopt een zieke pup  omdat u bang bent dat het anders dood gaat bij de verkoper? Héél verstandig, zo heeft de verkoper weer ruimte voor de volgende lading.
Ik kan nog uren doorgaan, maar het punt is, als u een echt serieuze koper bent, neemt u de tijd én zoekt u naar een echt serieuze fokker. Zo simpel is het.
Ja op het moment is het aanbod lager dan de vraag, maar wees gerust over enkele maanden als c
orona voorbij is, zitten de asielen weer vol hoor!!

Even voor de duidelijkheid: ik heb deze tekst niet zelf geschreven, maar vind hem zeer passend in deze tijden dus daarom heb ik de vrijdheid genomen hem te kopiëren van een collega-fokker van een ander ras die ook een zeer groot hart heeft voor haar puppy's.

Wij hanteren een interesselijst waar iedereen zich op in mag schrijven. We vragen van de geinteresseerden een uitgebreide mail met naam, adres, telefoonnummer, gezinssituatie, hoe jullie wonen en werken en de voorkeur ( of geen voorkeur )
voor een reutje of een teefje. De mail mag gestuurd worden naar
familievandenboer@home.nl.

25-10-2023; Wij hebben geen puppyplanning voor 2024. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu